Gastrol voor de First Lady in Sesamstraat

Michelle Obama heeft een gastrol in de populaire Amerikaanse kinderserie Sesamstraat. De First Lady neemt het op voor tuinieren en gezond eten.

Binnenkort start het veertigste seizoen van Sesamstraat in de Verenigde Staten. De eerste aflevering -die op 10 november wordt uitgezonden- heeft wel een heel speciale gaste. De vrouw van president Barack Obama -Michelle- zal figureren naast Elmo en Pino en een paar jonge kinderen.

Michelle zal het belang verdedigen van tuinieren en gezond eten. De First Lady promoot gezondheid actief sinds haar man als president aantrad. Zo legde ze een moestuin aan in de tuinen van het Witte Huis om aan te tonen dat ook bij de Obama's verse groenten worden geserveerd. Michelle Obama wil zo iets doen aan het probleem van zwaarlijvigheid bij Amerikanen.

In Sesamstraat praat ze tegen kinderen terwijl ze tomaten, komkommer en sla plant. "Al wat deze zaadjes nodig hebben, is zon, water en aarde. Als je deze gezonde voeding eet, zal je groot en sterk worden!"

Michelle verschijnt de komende weken in meerdere tijdschrijften waarin ze een gezonde levensstijl promoot en beschrijft ze haar dag, die om halfvijf begint. Meteen daarna gaat ze lopen op de loopband en heft ze wat gewichten. En de hele dag probeert ze de geur van lekkernijen uit de keuken van het Witte Huis te negeren.

Het is niet de eerste keer dat de vrouw van een Amerikaanse president in Sesamstraat verschijnt. Laura Bush was in 2002 te gast om kinderen aan te zetten meer te lezen.

lees ook