Hendrik Storme leidt het Klarafestival

Het Festival van Vlaanderen Brussel heeft Hendrik Storme benoemd tot artistiek directeur voor een periode van drie jaar. Storme volgt Patrick De Clerck op.

Het Festival van Vlaanderen Brussel organiseert jaarlijks het Klarafestival, de European Galas, Living Room Music en Dorp op Stap. Strome zal nu alles in goede banen leiden.

Hij was sinds 2007 co-directeur van het Festival van Vlaanderen Brugge (MAfestival) en is samen met Tomas Bisschop verantwoordelijk voor de artistieke en zakelijke werking van het barokorkest B'Rock.

Strome zal zijn functie bij het Festival van Vlaanderen Brussel combineren met B'Rock. Bisschop zal voortaan het Festival van Vlaanderen Brugge leiden.

De nieuwe artistiek directeur van het Klarafestival wil "het festival uitbouwen tot een van de eerste belangrijke muziekfestivals in Europa gewijd aan de tijdseigen klankwereld van klassieke, romantische en moderne muziek, zowel op vlak van instrumentarium, bezetting als speelwijze".

Storme zegt het publiek een "oorspronkelijk" alternatief te bieden, als aanvulling op de moderne uitvoeringen die ze inmiddels goed kennen.