Herman Reynders gouverneur van Limburg

Burgemeester van Hasselt Herman Reynders (SP.A) volgt partijgenoot Steve Stevaert op als de gouverneur van Limburg. "Ik zal er het allerbeste van proberen te maken", zegt hij in een eerste reactie.

Steve Stevaert kondigde op 7 juni dit jaar aan -op dezelfde dag als de verkiezingen dus- dat hij opstapt als gouverneur van Limburg. Al die tijd was arrondissementscommissaris Herman Meers waarnemend gouverneur. Hilde Claes (SP.A, foto) zal Reynders opvolgen als burgemeester van Hasselt. De nieuwe gouverneur kon slechts worden benoemd door de nieuwe Vlaamse regering.

Reynders zal volgende week maandag de eed afleggen als gouverneur. De politicus had nooit verwacht dat hij gouverneur zou worden. "Het was geen droom, maar ik ben wel heel vereerd dat men mij die job aanbiedt. Ik ga erin vliegen en proberen er het allerbeste van te maken", zegt hij in een eerste reactie.
 

Herman Reynders is een geboren en getogen Hasselaar. In 1980 studeerde hij af als handelsingenieur en in 1988 werd hij voor het eerst verkozen in de gemeenteraad van Hasselt.

In 1995 werd hij schepen van de Limburgse hoofdplaats, onder het burgemeesterschap van Steve Stevaert. Drie jaar werd hij zelf burgervader, toen Stevaert Vlaams minister werd. In de periode 2004-2005 was hij ook lid van het Vlaams Parlement.

Sinds 2005 is Herman Reynders fulltime burgemeester van Hasselt.