Lichaam vermiste man gevonden in Hoge Venen

In de Hoge Venen zijn lichaamsresten gevonden. Het gaat wellicht om de lichaamsresten van de 40-jarige Nederlander die er bijna zes jaar geleden verdween om een wandeling voor te bereiden.

Het nieuws is bevestigd door het Openbaar Ministerie in Maastricht. De man uit Nederlands Limburg was in januari 2004 de Hoge Venen ingetrokken voor een stevige wandeling. Hij zou er een wandeling voorbereiden voor de bejaarden van het ouderlingentehuis waar hij werkte.

Hij belde zijn vrouw om 18.17 uur nog om te zeggen dat hij wat later thuis zou komen en dat ze zich geen zorgen moest maken. Daarna werd niets meer van hem vernomen. Grootschalige zoekacties leverden niets op. De auto van de man werd wel gevonden, op 10 km van Malmédy.

Wandelaar ontdekte "eerste lichaamsdeel"

Het was een wandelaar die toevallig de stoffelijke resten ontdekte. "Eergisteren was er al een eerste lichaamsdeel gevonden door iemand die in de Hoge Venen was", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

"Daarop heeft het identificatieteam van de federale politie een grote zoekactie opgezet, waarbij nog meer lichaamsresten, kledingstukken en ook voorwerpen zijn gevonden", aldus Remue. Op basis van die hulpmiddelen en door middel van een autopsie kunnen speurders volledig uitsluitsel krijgen.