Naaktfoto van jonge Brooke Shields verwijderd

Het Londense museum Tate Modern heeft een naaktfoto van een jonge Brooke Shields verwijderd. De politie vond de foto obsceen. De foto maakte deel uit van de tentoonstelling "Pop life" die vandaag opent. Ook in ons land is de foto te zien. Zonder ook maar enige rel te veroorzaken.
Brooke Shields in 1978, ze was toen 12 jaar.

Op de foto poseert de tienjarige Brooke Shields naakt. Ze is hevig gemaquilleerd. De orginele foto werd genomen door Garry Cross in de jaren 70 en later bewerkt door de Amerikaanse kunstenaar Richard Prince, die zijn compositie "Spiritual America" noemde.

Het is de eerste keer dat de foto uit een museum verwijderd wordt. Eerder hing hij al in het museum Guggenheim in New York. Ook in Brussel is momenteel een afdruk van de foto te zien op de tentoonstelling "Controverses" in de Botanique.

Brooke Shields maakte haar debuut als model toen ze 11 maanden was. Ze was een van de jongste modellen die ooit de cover van het modemagazine Vogue sierde. In 1980, toen ze 14 was, veroorzaakte ze ophef met een pikante reclamecampagne voor Calvin Klein jeans. Ze brak toen ook door als actrice met haar rol in "The Blue Lagoon".