Stel uw pensioenvraag aan Paul D'Hoore

Financieel journalist Paul D'Hoore heeft een nieuw boek uit. Geen beurstips deze keer, in "De Poen van uw Pensioen" beantwoordt D'Hoore honderden vragen over hoe u uw pensioen het best opbouwt. Op deredactie.be kunt u hem ook uw persoonlijke vraag stellen.

Uw pensioen was al meermaals het onderwerp van verkiezingscampagnes. Geen onbelangrijke materie want het treft de mensen recht in hun portemonnee. Maar weet u eigenlijk wel genoeg over uw pensioen? De Belgische pensioenen behoren bijvoorbeeld tot de laagste in Europa. Zo bedraagt het gemiddelde pensioen van de meeste werknemers niet veel meer dan 1.000 euro per maand. Met de naweeën van de financiële en economische crisis in gedachten, ziet het er niet naar uit dat daar snel verbetering in komt.

Het is met andere woorden absoluut noodzakelijk om te sparen voor later, bovenop je wettelijke pensioen. De zogenoemde pensioenpijlers. Voor sommige mensen bekend terrein, voor velen echter nog steeds niet. In "De Poen van uw Pensioen" legt Paul D'Hoore het pensioenstelsel in ons land uit en geeft hij antwoord op honderden vragen over het pensioen en tips hoe u dat pensioen het best kunt opbouwen, zodat u op het einde van uw loopbaan een stevig spaarpotje overhoudt.

Op de redactie.be kunt u ook zelf uw persoonlijke vraag aan Paul D'Hoore stellen. U kunt uw vragen stellen via info@deredactie.be. Wij kiezen er 5 uit die Paul D'Hoore op onze site zal beantwoorden.