Tim Van Steenbergen houdt het sober in Parijs

De Belgen zijn op de modeweek in Parijs sterk vertegenwoordigd. Gisteren beet Antwerpenaar Tim Van Steenbergen de spits af. Voor hem belooft de lente en zomer transparant en romantisch te worden.

Van Steenbergen keerde naar Parijs terug na jaren in Antwerpen te showen. Hij wil zich naar eigen zeggen opnieuw internationaal profileren. "Ik voelde dat de mensen in Parijs op zoek zijn naar het authentieke. Je moet niet meer uitpakken met enorme shows en budgetten", legt de ontwerper uit.

Van Steenbergen hield het sober en liet zijn modellen defileren op live-muziek van Jasper Steverlinck. Steverlinck bracht nummers uit de jaren 80.

De Antwerpenaar koos opnieuw voor een nieuwe romantiek. "Ik ben gaan zoeken naar heel traditionale communities. Ik ben terechtgekomen bij de Amerikaanse Shaker World, gefocust op handwerk. De techniek van het vlechten en meubelmaken hebben we vertaald naar silhouetten",  zegt Van Steenbergen over zijn inspiratiebron.

De ontwerper en zijn atelier maken nog alles zelf met de hand. "Dát is de meerwaarde van ons merk", aldus Van Steenbergen.