Vandaag komen er drie nieuwe tv-zenders bij

Kabeltelevisiekijkers krijgen er vanaf vandaag drie nieuwe zenders bij: Discovery Channel, Exqi Intro en Vtm KZoom. De zenders richten zich op het Vlaamse publiek. Ze worden ook opgenomen in het digitale tv-aanbod.

Discovery Channel richt zich in de eerste plaats op mannen van 25 tot 39 jaar. De zender brengt non-fictieprogramma's met de focus op survival, avontuur, natuur en geschiedenis. Enkele titels zijn "Myth busters", waarin mythes op hun waarheidsgehalte worden gestest, en "Deadliest catch" over spectaculaire zeevissersavonturen.

De programma's krijgen Vlaamse voice-overs en ondertitels. Het is ook de bedoeling om op termijn eigen Vlaamse programma's te maken.

Exqi Intro is voorsmaakje

Exqi Intro is een voorsmaakje voor Exqi Plus, de nieuwe algemene Vlaamse zender van Alfacam, die zich wil positioneren tussen Eén en Vtm.

Exqi Plus zal maar in februari van start gaan, maar om de vrijgekomen frequentie al te vullen, wordt op de Vlaamse kabel Exqi Intro gelanceerd. Die zender zal putten uit het aanbod van de digitale kanalen van Exqi, met vooral sport en cultuur. Er is ook een dagelijks cultuurjournaal.

Vtm KZoom voor kinderen

Vtm lanceert vandaag de nieuwe kinderzender Vtm KZoom. De zender richt zich op kinderen van 2 tot 12 jaar. Op het programma staan zowel Studio 100-producties (o.a. "Big & Betsy" en "De wereld van K3") als klassieke reeksen (o.a. "Maja de Bij", "Nils Holgersson", Lassie" en "Black Beauty"). Er is ook dagelijks nieuws op kindermaat in "Zoom junior".