Vertraging in onderzoek over De Gelder

Het onderzoek in de zaak van het drama in een crèche in Dendermonde begin dit jaar, loopt vertraging op. Verschillende familieleden van de slachtoffers die dader Kim De Gelder maakte, hebben zich burgerlijke partij gesteld. Daardoor zal het onderzoek langer duren.

De Gelder drong in januari van dit jaar een crèche in Dendermonde binnen en doodde er twee baby's en een kinderverzorgster. Een week voor die feiten vermoordde hij een bejaarde vrouw in Vrasene, een deelgemeente van Beveren.

Verschillende familieleden van de slachtoffers die De Gelder heeft gemaakt, hebben zich burgerlijke partij gesteld. Daardoor moeten er meer onderzoeksdaden worden verricht, zegt procureur Christian Du Four van het parket van Dendermonde.

"Er moet een uitgebreid moraliteitsonderzoek gebeuren, zo schrijft de gerechtelijke procedure dat voor. Daardoor loopt de zaak enige vertraging op", legt Du Four uit.  Eerder had hij gezegd dat hij hoopte dat het onderzoek in globo tegen september afgerond kon zijn.

Ook het psychiatrische verslag over De Gelder is nog niet klaar. Pas in het voorjaar zou er beslist worden over internering of assisen voor de dader. Als het tot een proces komt, kan dat pas ten vroegste over een jaar van start gaan.