3.000 mensen vermist na aardbevingen Sumatra

Bij twee zware aardbevingen zijn de voorbije dagen zeker 1.100 mensen omgekomen op het Indonesische eiland Sumatra. Er zouden ook nog 3.000 mensen vermist zijn.

De aardschokken van de voorbije dagen hebben voor een ravage gezorgd in het westen van het Indonesische eiland Sumatra. In en rond de stad Padang zijn al zeker 1.100 doden geteld.

Er zouden nog 3.000 mensen vermist zijn en mogelijk liggen velen van hen onder het puin. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen nu er meer en meer berichten komen over verwoestingen in het binnenland.

In totaal zouden er 20.000 gebouwen zijn ingestort. Daaronder zijn een school en een ziekenhuis. Reddingsteams en het Indonesische leger halen intussen nog steeds overlevenden van onder het puin.

Indonesië heeft nu om snelle internationale hulp gevraagd. Onder meer de Verenigde Staten, de Europese Unie, Japan, China en Australië hebben hulp beloofd.

Sumatra is het meest westelijke eiland van Indonesië. Het ligt op een breuklijn waar er wel meer aardbevingen zijn. Enkele jaren geleden leidde een zware onderzeese aardbeving tot een verwoestende tsunami die lelijk huis hield in het noorden van het eiland.

Een team van 9 Vlaamse dokters en verpleegkundigen onder leiding van Luc Beaucourt vertrekt maandagavond naar Indonesië. Het gaat om vrijwilligers die er dringende medische hulp gaan verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving.