"Bobbejaan Schoepen verdient titel dubbel en dwars"

Bobbejaan Schoepen (84) heeft het ereburgerschap van de gemeente Boom gekregen. Later op de avond werd de zanger getrakteerd op een huldeconcert met tal van Vlaamse artiesten.

Schoepen is de eerste ereburger van Boom. "Hij verdient de titel dubbel en dwars", reageert de schepen van Cultuur Sofie Dhollander. Schoepen krijgt de eer omdat "hij zoveel mensen heeft blij gemaakt met zijn muziek en ze aan het dansen of feesten heeft gezet".

De zingende cowboy, zoals Schoepen ook wel eens wordt genoemd, werd getrakteerd op een huldeconcert met onder anderen Geike Arnaert, Daan en Jan De Smet. Zij staken nummers van Schoepen in een nieuw kleedje.

Schoepen genoot samen met zijn vrouw zichtbaar van de optredens en nam ook zelf de microfoon in de hand. Hij bracht nog eens zijn hit  "De lichtjes van de Schelde" met zijn mondharmonica. Schoepen kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek.