Beklaagden Polderbosmoorden schuldig

De jury van het hof van assisen in Antwerpen heeft Sebastian S. en Nick B. schuldig verklaard aan de moord op Yves Hotome en de doodslag op Pascale Wauters. De twee slachtoffers werden vier jaar geleden aangetroffen in het Polderbos.

De lichamen van de twee slachtoffers, een jongeman uit Hoboken en een verstandelijk gehandicapte vrouw die aan drugs verslaafd was, werden in april 2005 aangetroffen in het Polderbos in Hoboken. De twee waren in 1998 verdwenen. Er kwam pas schot in de zaak in 2004, toen een tipgever naar de politie stapte.

Over het aandeel van Nick B. in de doodslag op Wauters bereikte de jury geen absolute meerderheid. Uiteindelijk moesten de rechters de knoop doorhakken en zij sloten zich aan bij de meerderheid.

De strafmaat zal maandag worden bepaald. Omdat na de veroordeling van ons land door het Europese Hof van de Mensenrechten de assisenjury een motivering moet voegen bij de schuldbepaling bij een proces, zal de jury dus moeten argumenteren waarom het de beklaagden schuldig heeft bevonden.