Bh annex gasmasker is bekroond

In Harvard zijn de jaarlijkse Ig Nobelprijzen toegekend. Die bekronen bizar wetenschappelijk onderzoek en dito uitvindingen. Dit jaar viel een bh in de prijzen die desgevallend ook als gasmasker gebruikt kan worden.

Het is al de negende keer dat de Ig Nobelprijzen worden uitgedeeld en ook dit jaar zijn er opmerkelijke zaken bekroond.

Zoals de prijs voor gezondheid, die toekomt aan de Amerikaanse Elena Bodnar, die een bh ontwikkeld heeft die in noodsituaties over de mond getrokken kan worden als een gasmasker. De andere helft kan zelfs gebruikt worden om omstaanders te beschermen.

Een team van de universiteit van Bern in Zwitserland kreeg de vredesprijs omdat aangetoond werd dat iemand met een lege bierfles op het hoofd slaan meer schade zou aanrichten dan met een volle.

Of wat dacht u van het fysica-onderzoek van de universiteit van Cincinnati waardoor we nu eindelijk weten waarom zwangere vrouwen niet omvallen door de zwaartekracht.

De fel begeerde prijs voor economie ging naar IJslandse bankiers die proefondervindelijk aangetoond hebben hoe kleine banken snel groot kunnen worden en vice versa.

De centrale bank van het door inflatie geplaagde Zimbabwe werd gelauwerd omdat ze erin slaagde om veel nullen op een bankbiljet te krijgen (wiskunde) en een Brits onderzoeksteam dat weet dat koeien die een naam krijgen, meer melk geven dan die zonder.

Wie meer wil weten over het hoe en waarom kan terecht op de  site van de Ig Nobelprijzen.

lees ook