Chirac wijst zijn hond de deur

Jacques Chirac en zijn vrouw Bernadette hebben afscheid genomen van hun hondje Sumo. Na zijn laatste ambtstermijn als president van Frankrijk verhuisde Chirac samen met zijn vrouw naar een kleinere woning aan de Seine, maar daar kon Sumo niet aarden.

De gewezen Franse president heeft alles geprobeerd om zijn hond te plezieren, maar elke behandeling ten spijt - inclusief het gebruik van antidepressiva - bleef Sumo onhandelbaar. Toen de hond begin dit jaar Chirac tot bloedens toe in de buik beet, was de maat voor Chirac en zijn vrouw meer dan vol.

Nu hebben ze beslist om Sumo te verbannen naar de woonst van een goeie vriend die op het platteland woont. Daar kan de trouwe viervoeter zich uitleven in een grote tuin. Oorspronkelijk was Sumo, die zijn naam dankt aan de voorliefde van de gewezen president voor het Japanse sumoworstelen, een geschenkje van kleinzoon Martin Chirac aan zijn grootouders.

lees ook