De Persgroep gaat in beroep tegen vonnis

De Persgroep, uitgever van Dag Allemaal, gaat in beroep tegen een vonnis van de rechter eerder van de week. Die oordeelde dat het weekblad uit de rekken moest na een klacht van een vrouw die erin afgebeeld stond.

De foto, waarop de vrouw gedeeltelijk onherkenbaar werd gemaakt, stond bij een artikel over mensen met psychische  stoornissen die gezonde ledematen lieten amputeren. De vrouw stapte daarop naar de rechter. In de Corelio-kranten beweerde ze dat zij haar been na een ziekte verloor en dat ze niet psychisch gestoord is.

De rechter gaf haar gelijk en oordeelde dinsdagavond dat Dag Allemaal uit de rekken moest worden gehaald. De Persgroep vroeg daarop aan alle verkopers om de gewraakte pagina uit het weekblad te scheuren.

De Persgroep gaat nu ook in beroep. "Want het is allemaal niet zo zwart-wit als het aan de rechter werd voorgesteld. De betrokkenheid van de vrouw is groter", stelt de uitgever.