Een neusspray die je slimmer maakt

Bij computers is het de normaalste zaak van de wereld om het geheugen uit te breiden. In de toekomst zou dit ook bij mensen kunnen gebeuren en wel door middel van een neusspray. Dat beweren althans onderzoekers van de universiteit van Lübeck.

Die onderzoekers doen hun belofte in het wetenschapsblad The Faseb Journal. Volgens hen zou het met de neusspray mogelijk worden om tijdens de slaap meer te kunnen onthouden.

In de neusspray zit interleukine-6, dat is een eiwit waarvan de onderzoekers vermoeden dat het een rol speelt bij herinneren en verwerken van informatie. Tijdens een experiment vertelden ze aan deelnemers een verhaaltje voor het slapen gaan. De proefpersonen die de spray gebruikten, konden zich daar de volgende ochtend meer details van herinneren dan de mensen die dat niet hadden gedaan.

Wie dit leest en geïnteresseerd is in de neusspray, zal nog even geduld moeten hebben. Het is immers nog niet duidelijk wanneer het middeltje op de markt zal komen.

lees ook