Erwin Mortier prijkt op de AKO-toplijst

Voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt heeft de AKO-toplijst vanavond bekendgemaakt. Op de lijst prijkt één Belg: Erwin Mortier (foto) met zijn "Godenslaap". "De keuze was niet makkelijk, maar de oogst was goed", gaf de jury toe.

De jury, met onder anderen Verhofstadt, Sylvia Dornseiffer en Frank Hellemans , zat ruim twee uur samen om uit 25 boeken een toplijst van zes samen te stellen.

Uiteindelijk viel de keuze op "Godenslaap" van Erwin Mortier, "Lelystad" van Joris van Casteren, "De terugkeer van Lupe Garcia" van Carolina Trujillo, "Via Cappello 23" van Christiaan Weijts, "Alles nieuw" van Joke van Leeuwen en "Caesarion" van Tommy Wieringa.

Opvallend is dat slechts één non-fictieboek gekozen is en dat is "Lelystad" van Joris Van Casteren.

Op 10 november wordt de AKO Literatuurprijs voor fictie en non-fictie uitgereikt. De prijs is 50.000 euro waard. Vorig jaar won Doeschka Meijsing met "Over de liefde".