Hoe brandbaar liefdesverdriet kan zijn

Een 25-jarige Spanjaard uit de buurt van Valencia moet anderhalf jaar de cel in nadat hij in 2006 een bosbrand had veroorzaakt door liefdesbrieven in brand te steken.

Even daarvoor had zijn vriendin een punt gezet achter hun relatie. Uit frustratie besliste hij naar het huis van zijn ex te rijden en daar al haar liefdesbrieven in de fik te steken. Hij gooide de brandende brieven in een afvalbak en reed boos weg.

Helaas stak net op dat moment een sterke wind op en groeide het brandje uit tot een ware bosbrand. Een volledige wijk moest  worden geëvacueerd en een nabijgelegen haven werd tijdelijk gesloten. Bijna 2.000 hectare bos gingen in vlammen op.

De man is nu veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens brandstichting. Bovendien moet hij 200.000 euro betalen voor het blussen en een miljoen euro voor herbebossing.

lees ook