Overdosis methadon in gevangenis Hasselt

In Hasselt is gisteren een 21-jarige gevangene uit de gevangenis van Hasselt naar de spoeddienst van het Virga Jesseziekenhuis gebracht omdat hij een overdosis methadon had ingenomen.

De jongeman zou tijdens de wandeling aan vloeibare methadon zijn geraakt. Nadat hij dat had ingenomen, kreeg hij een hartstilstand. De hulpdiensten konden hem reanimeren. 's Avonds werd hij terug naar de gevangenis gebracht.

Net donderdag boog de Hasseltse correctionele rechtbank zich over het dossier van een 32-jarige Genkenaar, die na zijn penitentiair verlof heroïne in de gevangenis binnensmokkelde.

Een cocktail van de heroïne met het medicament Lexotan werd in februari dit jaar fataal voor zijn celgenoot, de 28-jarige Andy Coenen. Hij was de eerste drugsdode in de nieuwe Hasseltse gevangenis, die in 2005 de deuren opende.