Proces over staking Brussels Airport begonnen

In Brussel is het proces begonnen over de staking op Brussels Airport op 13 april 2007. Op de laatste dag van de paasvakantie legde het personeel van brandweer en veiligheid urenlang het werk neer. Duizenden reizigers konden niet vertrekken.

272 gedupeerden stapten naar de rechter en eisen nu een schadevergoeding omdat ze hun vlucht of hun aansluiting misten. 47 stakers, de vakbond ACV-Transport en de uitbater van de luchthaven moeten zich voor de rechtbank verantwoorden.

De brandweer en het veiligheidspersoneel hadden het werk spontaan neergelegd waarop de luchthaven besliste om alle vliegverkeer te annuleren omdat het niet veilig genoeg kon verlopen.

De reizigers vonden de staking buiten elke proportie. Hun advocaat dagvaarde individuele stakers op basis van lijsten van mensen die hadden gestaakt. De advocaat van de stakers vindt dit niet kunnen omdat de privacy van de stakers zo wordt geschonden.