Tiental doden door hevige regenval in Sicilië

In het noorden van Sicilië zijn minstens zeventien mensen omgekomen door zware regenval. Onweders hebben vannacht overstromingen en grondverschuivingen veroorzaakt.

Sommige mensen kwamen om toen ze bedolven raakten onder een steenlawine. Veel automobolisten reden zich ook vast in het slechte weer. Een man verdronk in zijn auto, toen die bedolven werd onder een stortvloed van water en modder.

Een andere man kon zich nog net op tijd uit de voeten maken. "Ik was op weg naar huis toen mijn auto plots bedolven werd, maar slaagde erin om uit de auto te klimmen. Het was een verschrikkelijke belevenis", getuigde hij aan de lokale media.

Vanochtend zaten nog veel mensen op het dak van hun huis op hulp te wachten. Sommige dorpen zijn volledig van de buitenwereld afgesloten omdat wegen en spoorwegen volledig overstroomd zijn. Volgens de Italiaanse reddingsdiensten zijn al minstens zeventien mensen om het leven gekomen. Een veertigtal mensen raakte gewond. Twintig mensen zijn nog vermist.