Tournee Kanye West en Lady Gaga geannuleerd

De Noord-Amerikaanse tournee van Kanye West en Lady Gaga is afgelast. In plaats van de concertdata bekend te maken heeft Live Nation gisteren laten weten dat de tournee niet doorgaat. Een verklaring werd niet gegeven.

Normaal gezien zou de tournee op 10 november van start zijn gegaan in Phoenix. Er zouden minstens tot januari 2010 optredens worden gepland.

De naam van de tournee, "Fame kills", was wel erg toepasselijk voor Kanye West, die de afgelopen weken vooral negatief in het nieuws kwam door zijn wangedrag op de MTV Video Music Awards.

West verontschuldigde zich voor zijn uitval in "The Jay Leno show" en kondigde toen al aan dat hij best een tijdje vakantie zou nemen om zich te bezinnen. Hij voegde er ook aan toe dat hij nog niet voldoende heeft kunnen rouwen om zijn moeder, die in november 2007 plots overleed.

De woordvoerders van West en Lady Gaga (foto in tekst) hebben voorlopig geen commentaar gegeven.