Voorlopig geen "rotshotel" op mijnterrein

De minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) heeft de bouwvergunning geschorst voor een rotsvormig hotel en zo'n 100 bungalows op het mijnterrein van Lanklaar bij Dilsen-Stokkem. De burgemeester van Dilsen-Stokkem betreurt de schorsing.

Omdat het mijnterrein nog altijd industriezone is en geen recreatiegebied, kan er geen hotel komen. Het project loopt daardoor minstens anderhalf jaar vertraging op.

Burgemeester Lydia Peeters (Open VLD) van Dilsen-Stokkem betreurt de schorsing. Het gaat immers om een grote investering die bijna 600 banen zou kunnen opleveren. Minister Muyters zegt dat hij er alles aan wil doen om het project toch te laten doorgaan. Maar eerst moet het ruimtelijk uitvoeringsplan klaar zijn dat de provincie aan het opmaken is en dat kan nog anderhalf jaar duren.