6 Brusselse politiezones gaan nog meer samenwerken

De zes politiezones van Brussel gaan overleggen hoe ze in de toekomst nog beter kunnen samenwerken om acute problemen het hoofd te bieden. Dat hebben ze beloofd in een gesprek met minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom.

Turtelboom (Open VLD) zat gisteravond samen met een aantal Brusselse burgemeesters, naar aanleiding van de rellen in Molenbeek twee weken geleden. Op korte termijn komen er in elk geval twintig extra politieagenten per nacht bij in de hoofdstad.

"We gaan die zoeken binnen onze eigen formatie van de federale politie", legt Turtelboom uit. "Korte termijn is echt korte termijn, dat betekent binnen een paar weken. Maar het belangrijkste is dat de Brusselse politiezones ook zelf een inspanning gaan doen om nog meer samen te werken als er acute problemen zijn op het terrein."