File op de Buitenring door werkzaamheden

Op de Brusselse Buitenring is er verkeershinder door werken aan het viaduct van Vilvoorde. Dat leidt al de hele dag tot een kilometerslange file. Op het viaduct zijn richting Groot-Bijgaarden maar twee rijstroken beschikbaar. Er gebeurt een dringende herstelling aan de uitzettingsvoegen.

"Er wordt een dringende herstelling uitgevoerd aan een kapotte brugvoeg aan het einde van het viaduct van Vilvoorde richting Groot-Bijgaarden", aldus Hajo Beeckman, de woordvoerder van het Verkeerscenrum Vlaanderen. De rechterrijstrook en de pechstrook zijn volledig afgesloten, waardoor er slechts twee rijstroken beschikbaar zijn, en dat zal zo blijven tot het einde van het weekend.

"De verkeershinder zal het grootst zijn van zaterdagmiddag tot zaterdagavond, en zondag vanaf 15 uur tot 's avonds", zegt de woordvoerder. Zaterdagavond stond nog altijd een file van Sint-Stevens-Woluwe tot aan het viaduct van Vilvoorde.

Het langeafstandsverkeer vanuit het oosten van het land wordt aangeraden via Antwerpen naar Gent te rijden.