K2 heeft uiteindelijk Josje gevonden

Karen en Kristel hebben na zeven weken zoeken hun nieuwe K3 gevonden. Het is de Nederlandse Josje Huisman (23) geworden. Karen en Kristel verkozen haar boven de Belgische Noa Opdebeeck.

In de finale van de tv-show "K2 zoekt K3" werd eerst musicalactrice Madelon van der Poel uit Tilburg weggestemd door het publiek én de jury.

Madelon bracht een eenvoudige versie van de K3-hit "Heyah mama". Jurylid Miguel Wiels was niet echt overtuigd: "Goed gezongen, maar te veel bochtenwerk met de noten." Wiels gaf ook grif toe dat hij "niet zo wild was van Madelon".

Madelon bracht ook samen met Karen en Kristel "Kuma he" en kreeg alle lof. "Een gedroomd (visueel) plaatje" en "veel vooruitgang geboekt", luidde het. Maar Madelon kreeg tóch een njet van de jury. Het werd een emotioneel afscheid van de kandidate. "Het is een wedstrijd", concludeerde ze.

België versus Nederland in laatste ronde

Uit de twee overgebleven finalisten, Noa en Josje, moesten Karen en Kirstel zelf een keuze maken. De dames hielden rekening met dans- en zangkwaliteiten en of de toekomstige K3'er een echte vriendin kon worden. Het werd Josje want ze is "talentvol, professioneel, lief en vrolijk".

Josje bleek in de vorige afleveringen ook erg in de smaak te vallen bij Karen en Kristel. Bij de fotoshoot voor de hoes van de nieuwe single "MaMaSé" deed Josje door haar kleine gestalte aan voorgangster Kathleen denken. Ook bij de opnames van de nieuwe videoclip werd ze geloofd voor haar danspasjes. "Ik volgde gewoon Josje. Ik kan nog van haar leren", merkte Kristel toen op.

Enig minpuntje aan Josje vond Miguel Wiels haar sterk Nederlands accent. Josje bewees in de finale aan dat "probleem" te hebben gewerkt. "Je accent is fel verbeterd", klonk het bij Wiels.

Ook Noa bleek hard gewerkt te hebben. Zij kreeg tijdens de zoektocht vooral bakken kritiek van jurylid Patty Brard omdat ze nogal te Paris Hilton was. Brard nam haar woorden terug: "Je bent echt een K3-meisje geworden." Maar voor de jury was ook Josje uiteindelijk de topper.

Josje mag zich volgend weekend al bewijzen

Josje moet onmiddellijk nieuwe nummers instuderen en mee op tournee in Vlaanderen en Nederland. Al op 10 oktober is in Antwerpen de première van de nieuwe K3-show. Eind oktober ligt ook een nieuw album van K3 in de winkels en er volgt nog een film, musical en serie.