Acht gewonden bij inhaalmanoeuvre op E313

Op de E313 Antwerpen-Hasselt zijn vannacht acht gewonden gevallen bij een ongeval in Wommelgem. Vier van hen zaten in een auto die werd aangereden bij een inhaalmanoeuvre van een andere bestuurder. Eén kind is in levensgevaar.

Rond 1.40 uur wou een auto die op de rechterrijstrook in de richting van Hasselt reed een andere wagen inhalen Hij reed daarbij echter in op een derde voertuig, waarin drie volwassenen en drie kinderen zaten. De auto ging verschillende keren over de kop en raakte daarbij de ingehaalde auto.

In totaal vielen er acht gewonden: een 6-jarig meisje moest ter plaatse reanimeerd worden en is nu kritiek, een 27-jarige vrouw is zwaargewond. De twee andere kinderen en vier volwassenen zijn lichtgewond. 

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, is aangehouden. De32-jarige Nederlander uit Genk had te veel gedronken en reed mogelijk ook te snel.

Meest gelezen