Argentijnse zangeres Mercedes Sosa overleden

De Argentijnse zangeres Mercedes Sosa is overleden in Buenos Aires. Ze werd 74 jaar. Sosa was immens populair in Latijns-Amerika. Sosa stierf na een slepende ziekte. Ze lag sinds september in het ziekenhuis.

Sosa's muziek stond vaak dicht bij de maatschappij en het volk. Ze was een fervent voorvechtster van de mensenrechten. In de jaren 70  werd ze op het podium gearresteerd door de militaire junta. Ze verhuisde naar Europa.

In 1983 keerde ze terug en werd ze dé zangeres van het populaire lied in heel Latijns-Amerika. Bekende nummers van haar zijn "Gracias a la vida", "Cancion con todods" en "Alfonsina y el mar".

Sosa werkte samen met tientallen artiesten als Shakira, Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli. Haar laatste album is drie keer genomineerd voor de Latin Grammy Awards. Sosa's bijnaam was La Negra, om haar lange donkere haren.

De Argentijnse zenders passen vandaag hun programma's aan en tonen fragmenten uit concerten. Het lichaam van Sosa zal worden opgebaard in het parlement van Buenos Aires, zodat het volk afscheid kan nemen van haar.