Belg kweekt de zwaarste pompoen in Duitsland

Een Belg heeft de zwaarste pompoen van Duitsland gekweekt. Europees kampioen Jos "Pompoen" Ghaye haalde het met een exemplaar van 695 kilo.

Ghaye haalde het van 14 concurrenten op het jaarlijkse Duitse kampioenschap voor pompoenkwekers in Ludwigsburg, niet ver van Stuttgart (de foto is van de editie 2005). Met een pompoen van net geen 700 kilo haalde onze landgenoot de overwinning binnen.

Jos "Pompoen" Ghaye is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar en het jaar daarvoor werd hij Europees kampioen. Hij heeft dus een goede kans om voor de derde opeenvolgende keer Europees kampioen te worden. Dat EK vindt op 11 oktober plaats, eveneens in Ludwigsburg.

Een echt geheim recept heeft Jos niet. “De grond goed voorbereiden en nadien constant vochtig houden, maar zeker nooit te nat.”

lees ook