Postsorteercentrum Brussel X opnieuw geblokkeerd

Een deel van het personeel van het postsorteercentrum Brussel X heeft gisteravond opnieuw het werk neergelegd. De opschorting van het project van de wijkpostbodes, een belofte van Postbaas Johnny Thijs na de staking van vorige week, vindt het personeel onvoldoende. Ook in Charleroi wordt actiegevoerd.

Vrijdag werden de acties bij De Post opgeschort, nadat gedelegeerd bestuurder Johnny Thijs zich bereid had verklaard opnieuw te onderhandelen over de organisatiemethode. Vooral de geplande invoering van deeltijdse postbezorgers of wijkpostbodes wekt wrevel bij het personeel van De Post. Ze vrezen zo een uitholling van hun statuut.

De opschorting van het project was echter niet voldoende voor het personeel. Het gemeenschappelijk vakbondsfront ondersteunt de nieuwe werkonderbreking in Brussel X.

Ook in Charleroi wordt opnieuw actiegevoerd. Daarmee zijn twee van de vijf postsorteercentra in ons land geblokkeerd. De acties hebben gevolgen voor de postbestelling in het Brussels Gewest, de provincies Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en Namen. Daar zal er vandaag weinig of geen post worden bezorgd.