Film "This is it" overtreft de verwachtingen

De film "This is it" over Michael Jackson heeft vijf dagen na zijn première wereldwijd al meer dan 68 miljoen euro opgebracht. De film zal dankzij het succes langer in de bioscoop te zien zijn.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de film maar twee weken in de bioscoop zou spelen, maar dit wordt nu verlengd. De speelduur zal verschillen van land tot land. In de Verenigde Staten blijft hij alvast tot het einde van de maand november lopen.
"This is it" toont Michael Jackson tijdens de repetities voor zijn comebackconcertreeks, enkele weken voor hij stierf. Sony betaalde 40,6 miljoen euro voor de filmrechten en heeft dit op enkele dagen tijd al terugverdiend.

In de Verenigde Staten voert hij de boxofficelijst aan en is hij de meest bezochte film.