Nieuwe brandweerwagen: het leek een goed idee

Het Amerikaanse stadje Clarksville heeft een gloednieuwe brandweerwagen aangekocht ter waarde van zowat 1 miljoen dollar (zowat 700.000 euro). Er was echter één klein probleem: de wagen past niet in de plaatselijke (professionele) brandweerkazerne.

"De wagen werd een maand geleden aangekocht, om een model uit 1971 te vervangen", legt brandweercommandant Bob Hansford uit (foto boven: archieffoto).

De poort aan brandweerkazerne 2 bleek evenwel te klein om het voertuig binnen te rijden. Het werd uiteindelijk naar station 3 gebracht, waar alleen een vrijwilligersteam actief is. "Ook daar moesten we de poort extra hoog omhoog halen."

Er wordt nu overwogen om een van de vrijwilligers een contract als chauffeur aan te bieden, zodat er toch efficiënt kan worden gewerkt en de wagen door iemand van station 3 kan worden bestuurd.

lees ook