Pas ten vroegste dinsdag zoeken naar duiker

De kustwacht kan pas ten vroegste morgen opnieuw zoeken naar de duiker die afgelopen weekend verdwenen is voor de kust van De Panne.

De duiker uit Ledegem dook zaterdag samen met een vriend naar een scheepswrak, maar raakte in de problemen. Volgens een eerste onderzoek zou hij verstrengeld zijn geraakt en is er iets fout gelopen tijdens de noodprocedure.

De zoekactie werd gisteren stopgezet door het slechte weer en kan voorlopig niet hervat worden. Pas ten vroegste morgen kan er opnieuw gestart worden met zoeken. De kans dat de duiker nog levend wordt teruggevonden, is klein.

Het parket van Brugge wacht tot de man of een deel van zijn duikersuitrusting worden teruggevonden om een grondig onderzoek te voeren naar de precieze omstandigheden van het ongeval.