Van Noppen: "Hormonenmaffia actiever dan ooit"

Volgens Flor Van Noppen, de broer van de vermoorde veearts Karel Van Noppen, zijn hormonen steeds moeilijker op te sporen. Hij reageert daarmee op een rapport van het Federaal Voedselagentschap.

Het jaarverslag van 2008 van de Hormonencel is duidelijk: "Het aantal vastgestelde inbreuken van illegale vetmesting is gedaald." Maar N-VA-volksvertegenwoordiger Flor Van Noppen nuanceert dat bericht.

"Er worden vaker lichaamseigen producten gebruikt en die zijn bijna niet op te sporen", zegt Van Noppen in Gazet van Antwerpen. "Er wordt altijd juist voldoende van een substantie toegediend zodat ze niet opgespoord kan worden."

"In België is het opsporen van hormonen geen prioriteit. Omdat nu alles moet worden gecontroleerd in Frankrijk, gaat er kostbare tijd verloren. Als er overtredingen worden vastgesteld, zit het vlees al lang in de voedselketen. Het gevaar voor de volksgezondheid blijft bestaan", klinkt het.

"Er moet ook dringend strenger worden opgetreden tegen overtreders. Als ik dan zie dat er 39 gevallen positief zijn en dat er maar één geval wordt bestraft, dan stel ik me daar toch vragen bij", aldus Van Noppen.

Meest gelezen