Britse politie verspreidt video van Maddie McCann

De Britse politie heeft een video van het Britse meisje Madeleine McCann op het internet geplaatst. Het meisje verdween meer dan twee jaar geleden in het zuiden van Portugal, maar werd nooit teruggevonden.

Madeleine of Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in Praia da Luz, in het zuiden van Portugal, toen haar ouders uit eten waren. Ze was toen 4 jaar. De zoektocht naar het verdwenen meisje werd wereldwijd door de media gevolgd.

Madeleine McCann zou nu 6 jaar zijn. De video die de Britse politie heeft verspreid, bevat beelden van haar ten tijde van haar verdwijning en kunstmatig verouderde foto's die haar tonen zoals ze er nu zou uitzien. De video is beschikbaar in 7 talen op de website van de Britse dienst voor kinderbescherming Ceop en op findmadeleine.com.

De Portugese politie heeft het onderzoek naar Maddie inmiddels afgesloten, maar privéonderzoekers, aangesteld door haar ouders, zetten de zoektocht voort en doen regelmatig een informatieoproep aan het publiek.