Dikke Duitser werd doorverwezen naar zoo

Een Duitser die 230 kilogram woog, is overleden nadat hij geen röntgenfoto's wilde laten nemen in de zoo. Het plaatselijke ziekenhuis had hem naar de zoo doorverwezen omdat het niet over toestellen beschikte om zo'n zwaarlijvige persoon te onderzoeken. Dat bericht de Duitse krant Bild.

De 51-jarige Thomas Lessmann ging eind september langs bij het universitaire ziekenhuis in Eppendorf in de Duitse deelstaat Saksen. Hij voelde zich slecht nadat hij meermaals flauwgevallen was.

Omdat de patiënt te groot en te dik was om ter plaatse röntgenfoto's te maken, verwezen de dokters hem door naar de plaatselijke zoo, die over toestellen beschikt om röntgenfoto's te maken van dieren. Volgens zijn weduwe, Petra, voelde hij zich beledigd. "Het was alsof ze met ons wilden lachen", vertelde ze in de krant.

Dertien dagen later overleed de man thuis, maar de doodsoorzaak is onbekend. Het ziekenhuis verontschuldigt zich voor de snelle manier waarop de man doorverwezen werd naar de zoo. Een woordvoerster erkent dat "een verwijzing naar diensten van dierenartsen patiënten en hun familie tegen de borst kan stuiten". De toestellen in ziekenhuizen zijn over het algemeen uitgerust om mensen die maximaal 200 kilogram wegen, te onderzoeken, benadrukt ze.

lees ook