Nederlandse tanker beschoten door piraten

Een Nederlandse tanker van de internationale rederij Jo Tankers is in de Indische Oceaan aangevallen door piraten. Geen van de bemanningsleden raakte gewond. Het schip werd wel licht beschadigd.

Zo'n 1.000 kilometer buiten de kust van het Afrikaanse land Tanzania werd de Jo Cedar door piraten met mitrailleurs beschoten. Het schip wist aan de twee boten van de piraten te ontkomen door harder te gaan varen en ontwijkende manoeuvres uit te voeren.

De tanker, die olie en chemicaliën vervoert, is door de aanval licht beschadigd, maar kan doorvaren naar de haven van de Keniaanse stad Mombassa.

De bemanning bestaat uit acht Nederlanders, twintig Filipijnen en drie Britten. Het afgelopen jaar waren al meerdere Nederlandse schepen het slachtoffer van aanvallen van piraten, in een gebied dat steeds vaker getroffen wordt door dergelijke aanvallen.