Nieuw in de zalen vanaf woensdag 4 november

500 days of summer (VS)

regie Mark Webber
met Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Patricia Belcher, Clark Gregg
officiële site

“Het verhaal van een jongen die een meisje ontmoet”, zo begint de sarcastische voice-over van "500 days of summer", vooraleer over te gaan naar een minitieuze, grappige en realistische analyse van een anderhalf jaar durend onvoorzien en gek liefdesverhaal.

Tom verzint teksten voor wenskaarten als beroep en is een hopeloze romanticus. Hij gelooft nog steeds heilig in het bestaan van een alles veranderende, voorbestemde liefde, zelfs in deze cynische, moderne wereld.

Cargo 200 (Rus)

regie Alexei Balabanov
met Agniya Kuznetsova, Alexei Poluyan, Leonid Gromov, Aleksei Serebryakov, Leonid Bichevin, Natalya Akimova, Yuri Stepanov

Een wetenschapper, een psychopathische politieman, een boer en zijn dochter geven zich over aan de vodka en beginnen zo hun afdaling naar de hel...

Cirque du freak: The vampire's assistant (VS)

regie Paul Weitz
met John C. Reilly, Josh Hutcherson, Salma Hayek, Ray Stevenson, Orlando Jones, Chris Massoglia, Jessica Carlson
officiële site

"Cirque du freak" vertelt het bloedstollende verhaal over de 16-jarige Darren, een gewone jongen uit een buitenwijk. Wanneer hij met zijn vriend een reizende freakshow bezoekt, wordt hij door de vampier Larten Crepsley veranderd in een bloeddorstig wezen.

Hij voegt zich bij de rondreizende show vol monsterlijke figuren: een slangenmens, een weerwolf, een vrouw met een baard en een gigantische propper. Terwijl Darren zijn nieuwe krachten ontdekt wordt hij een belangrijke schakel in de strijd tussen de vampieren en hun tegenstanders die nog gevaarlijker zijn.

Departures (Jap)

regie Yojiro Takita
met Tsutomu Yamazaki, Ryoko Hirosue, Takashi Sasano

In Yamagata, een landelijke provincie in het noorden van Japan, komt Daigo Kobayashi terug thuis met zijn echtgenote, na het ter ziele gaan van het orkest waarin hij jaren speelde in Tokyo.

Daigo reageert op een vacature ''hulp bij vertrekken'', ervan uitgaande dat het te maken heeft met reizen. Maar de gewezen cellist komt terecht bij een begrafenisondernemer. Door geldgebrek is Daigo echter verplicht de job aan te nemen en zich onder te dompelen in deze onbekende wereld.

La Siciliana ribelle (Ita)

regie Marco Amenta
met Veronica D'Agostino, Francesco Casisa, Miriana Faja, Lorenzo Rosone, Carmelo Galati, Marcello Mazzarella, Mario Pupella

Rome, 1992. Mijn begrafenis zal plaatsvinden in besloten kring, met enkel diegenen die me geholpen hebben met mijn strijd voor gerechtigheid. Mijn moeder mag zeker niet aanwezig zijn en mag me niet meer zien na mijn dood.

Deze woorden schreef Rita Atria in haar dagboek. Op 5 november 1991, verscheen de zeventienjarige Siciliaanse Rita Atria voor de anti-maffia rechter om de moord op haar vader en broer te wreken, beide "mannen van eer" in de beruchtte maffiagroep Cosa Nostra.

Les barons (Bel)

regie Nabil Ben Yadir
met Nader Boussandel, Jan Decleir, Julien Courbey, Fellag, Edouard Baer
officiële site

Om in het leven baron te zijn, moet je zo lui mogelijk zijn. Elke mens wordt namelijk geboren met een krediet aan stappen. Elke stap brengt je dus dichter bij de dood.

Wij, baronnen, weten dit van bij het begin. De meest ambitieuze baron, ben ik, Hassan. Ik droom ervan de mensen te doen lachen en er mijn beroep van te maken.  Bij ons geldt : raak niet aan de zus van je vriend want ze is zoals een vriend met lang haar.

Les herbes folles (Fra/Ita)

regie Alain Resnais
met André Dussollier, Sabine Azéma, Emmanuelle Devos, Anne Consigny, Michel Vuillermoz, Mathieu Amalric, Roger Pierre

Marguerite had niet in de gaten dat haar zak werd gestolen bij de uitgang van een winkel. Nog minder had had zij door dat de dief de inhoud zou weggooien op een parking.

En mocht Georges getwijfeld hebben, dan zou hij zich niet gebukt hebben om alles samen op te rapen, of hoe de diefstal van een zak verstrekkende amoureuze gevolgen kan hebben!

The box (VS)

regie Richard Kelly
met Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, Andrew Levitas, James Rebhorn, Deborah Rush
officiële site

Een mysterieuze houten doos wordt gedeponeerd voor het huis van een jong getrouwd koppel.

Een aantal dagen later komen ze te weten dat ze 1 miljoen dollar kunnen verdienen als ze op de rode knop van de doos duwen. Dat betekent echter ook dat een vreemdeling sterft.

Whiteout (Can/VS)

regie Dominic Sena
met Kate Beckinsale, Alex O'Loughlin, Gabriel Macht, Columbus Short, Tom Skerritt, Shawn Doyle, Nicolas Wright

De jonge vrouwelijke U.S. Marshall Carrie Stetko ziet haar rustige leven op Antarctica plots veranderen wanneer ze op onderzoek gaat in haar eerste moordzaak.