Sinterklaas moet wachten op Sinte Mette

De start van de feestelijkheden omtrent Sinterklaas in Mechelen is met een week uitgesteld. Normaal zou de slaapkamer van de Sint in de Sint-Romboutstoren nu vrijdag worden ingehuldigd, maar die plechtigheid wordt nu een week opgeschoven.

Het uitstel komt er na protest van het Sinte-Mette Genootschap. In Mechelen wordt op 11 november namelijk nog Sint-Maarten ("Sinte Mette") gevierd. Kinderen gaan dan verkleed van deur tot deur om Sint-Maarten te zingen in ruil voor snoep of geld.

Daar moet de Sint nu eerst op wachten, zegt Rudi De Mets van het Sinte-Mette Genootschap. "Er is afgesproken dat er geen Sinterklaas in het straatbeeld verschijnt voor 12 november en geen Kerstman voor 7 december."

De officiële intrede van Sinterklaas in Mechelen gebeurt op zaterdag 21 november.

Gisteren was er nog protest bij het Sint-Nicolaasgenootschap over de vroege intrede van Sinterklaas in het Wijnegem Shopping Center afgelopen weekend.