Sm-rechter wint 3 prijzen op Fetish Festival

De Vlaamse film "Sm-rechter" heeft 3 prijzen gewonnen op het Fetish Film Festival in Kiel in Duitsland. De prent kreeg de prijs van "Beste film", "Beste actrice" (Veerle Dobbelaere) en "Beste Acteur" (Gene Bervoets).

De film van regisseur Erik Lamens vertelt het verhaal van ex-rechter Koen Aurousseau (kleine foto) die in 1997 werd veroordeeld omdat hij z'n echtgenote op haar vraag had mishandeld tijdens een sm-spel. In de nasleep van de Dutroux-affaire werd hij toen opzijgezet.

Erik Lamens is erg blij met de erkenning. Volgens hem waren de toeschouwers vooral opgetogen omdat iemand die niet zelf uit de SM-wereld komt toch een geloofwaardige film heeft gemaakt.

De film liep 19 weken in ons land en lokte in totaal 120.000 toeschouwers. Bij de première in Metropolis in Antwerpen kreeg de crew nog een gouden ster (foto boven).

Het Fetish Film Festival is gewijd aan films over alternatieve en grensverleggende vormen van liefde en seks. Zo kreeg de film met de veelzeggende titel "Kick the cock" de prijs van beste kortfilm. Er waren 50 films in competitie. Alle prijzen worden door het publiek toegekend.