Van Rossem is niet welkom op de Boekenbeurs

Jean-Pierre Van Rossem mag zijn boeken niet signeren op de Boekenbeurs. Dat is een gevolg van een uit de hand gelopen ruzie met uitgeverij Lampedaire.

Van Rossem had in een interview beweerd dat hij geen drukproeven had gekregen van zijn autobiografie en dat hij ook geen inspraak kreeg bij de keuze van de titel.

Uit protest had hij een recent boek over de wielrenner Frank Vandenbroucke eerst aangeboden bij 4 andere uitgeverijen. Valerie Lempereur, het hoofd van uitgeverij Lampedaire, was "not amused" en reageerde prompt: de geplande signeersessies van Van Rossem worden opgeschort en zijn plaats wordt ingevuld door andere auteurs.

Van Rossem wil zijn advocaat inschakelen omdat hij inkomsten misloopt. Hij zou immers extra auteursrechten krijgen op de verkochte boeken op de Boekenbeurs. Lampedaire heeft al gezegd dat de 2 lopende contracten worden afgewerkt, maar sluit verdere samenwerking uit.