"Geld uit de muur halen? Nog nooit gedaan."

Vanaf vandaag heeft Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, een eigen bankautomaat. Vanochtend werd hij officieel in gebruik genomen door burgemeester Pierre Deneyer (CD&V), maar dat liep niet zo vlot.

Nadat hij met een gouden schaar het lint doorgeknipt had, moest de burgemeester passen voor het vervolg. "Ik heb mijn bankkaart wel bij, maar ik heb nog nooit geld uit een geldautomaat gehaald", moest hij toegeven. "Ik weet ook niet hoeveel geld er op mijn rekening staat. Dat moet je aan mijn vrouw vragen", lachte hij in "Ochtendpost" op Radio 2-Vlaams-Brabant.

"Hoe moet je dat doen?"

Hij vroeg aan Rik Cammaerts van het Axa-kantoor dat de bankautomaat geplaatst heeft, "hoe hij dat moet doen". Deze haalde dan als eerste 20 euro uit de muur.

De bankautomaat kwam er vooral op verzoek van jongeren in de deelgemeente. Toch hoopt de burgemeester dat hij ook een positieve invloed kan hebben op de lokale economie.

lees ook