"Ik presenteer de show met mijn vijand"

De Amerikaanse acteurs Steve Martin en Alec Baldwin presenteren de 82e editie van de Oscars. Ze volgen de Australische acteur Hugh Jackman op als host van de show in het Kodak Theatre in Los Angeles.

Steve Martin heeft al ervaring als ceremoniemeester van het Oscargala. De komiek presenteerde het evenement in 2001 en in 2003.

"Ik ben blij dat ik de show met mijn vijand Alec Baldwin mag presenteren", grapte Steve Martin. Adam Shankman, de co-producent van de show, wil elk misverstand meteen uit de wereld helpen na . "Steve en Alec aanbidden elkaar", aldus Shankman.

Steve Martin brak door in films als "Dirty rotten scoundrels" en "Parenthood" en gooide de voorbije jaren hoge ogen met de remakes van "The pink panther".

Alex Baldwin heeft geen presenteerervaring, maar heeft in tegenstelling tot Martin wel al een Oscarnominatie gekrgen. Hij was in 2004 bij beste vijf acteurs in de categorie beste bijrol met zijn vertolking in "The cooler". "Ik kan geen banjo bespelen, maar ik ben wel bijzonder blij met deze opdracht. Het is een unieke kans in mijn leven", aldus Baldwin.

De uitreiking van de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen vindt plaats op 7 maart in Los Angeles.