Al 10 lijken en 1 schedel in "horrorhuis"

Een veroordeelde verkrachter gebruikte zijn woning in de Amerikaanse staat Ohio blijkbaar als een massagraf. De politie heeft op zijn aanwijzen al tien lijken en een schedel gevonden. De zoektocht naar mogelijke andere slachtoffers duurt nog voort.

De politie vond de eerste zes vrouwenlijken, toen ze de 50-jarige Anthony Sowell vorige donderdag op verdenking van een nieuw zedendelict wilde arresteren. Twee lijken lagen in de woonkamer, een in de kelder, twee in een keldernis en het zesde lijk was in de tuin begraven.

Daar vond de politie ook de lijken van vier andere vermoedelijke slachtoffers. Of het eveneens om vermoorde vrouwen gaat, is nog niet duidelijk. De schedel werd gevonden in een emmer in de kelder.

De eerste zes lijken waren volgens de politie allen van afro-Amerikaanse afkomst en bevonden zich in verregaande staat van ontbinding. De vrouwen kunnen weken, maanden maar ook al jaren dood zijn. Vijf onder hen waren gewurgd.

Sowell was in 2005 na 15 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting vrijgekomen. Inmiddels is de man voor de rechtbank verschenen (foto) en aangeklaagd wegens vijfvoudige moord  - andere aanklachten zullen vermoedelijk nog volgen. "De man had blijkbaar een onstilbare honger, die hij bevredigen moest", zei de politiecommissaris van Cleveland.

Meest gelezen