Groen licht voor Disneypark in Sjanghai

De Chinese autoriteiten hebben de bouwvergunning voor een themapark van de Amerikaanse mediagroep Disney in Sjanghai goedgekeurd. Disney noemt de overeenkomst "een cruciale mijlpaal in de geschiedenis voor Walt Disney in het Chinese vasteland".

"China is een van de meest dynamische, gepassioneerde en belangrijke landen ter wereld. Dit akkoord betekent een cruciale mijlpaal voor Walt Disney in het Chinese vasteland", meldt Walt Disney in een persmededeling.

"De goedkeuring van het project door de autoriteiten laat Disney en zijn partners in Sjanghai toe om tot een finaal akkoord te komen over de bouw van een themapark op maat van de regio", klinkt het.

De Disneygroep heeft sinds 2005 een attractiepark in Hongkong. Het bedrijf heeft geen verdere details over de planning of de kostprijs voor het themapark in Sjanghai bekendgemaakt.