Kate Winslet haalt haar gram in rechtbank

De Britse krant Daily Mail moet actrice Kate Winslet een schadevergoeding van bijna 17.000 euro betalen. De tabloid schreef dat de actrice had gelogen over haar dieet. Winslet pikte dat niet en diende een klacht in tegen Daily Mail.

"Ik was vooral van slag door het feit dat ik beschuldigd werd van liegen over mijn sportgewoontes. Ik kon dit niet blauw laten en zag me genoodzaakt een klacht in te dienen", aldus Winslet.

Winslet had begin dit jaar gezegd dat ze geen tijd heeft om naar een fitnessclub te gaan. Ze onderhoudt haar conditie op een Pilates-toestel. Daily Mail beweerde dat dat een leugen is.

Daily Mail publiceerde eerder al excuses en gaf aan bereid te zijn om de geleden schade te vergoeden. Kate Winslet is vooral bekend van "Titanic". Begin dit jaar won ze haar eerste Oscar voor beste actrice met haar rol in "The reader". Winslet acteerde ook in "Sense and sensibility", "Iris", "Little children" en " Eternal sunshine of the spotless mind".