Oranjes zijn miljardair af

De Nederlandse koninklijke familie is niet langer miljardair. Dat blijkt uit de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders die vandaag verschijnt.

De Oranjes zijn twee plaatsen gezakt, van de 23e naar de 25e plaats. Hun vermogen is door Quote dit jaar met 20 procent afgewaardeerd tot 800 miljoen euro, aldus hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum. Het blad heeft de afwaardering voorgelegd aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), die de communicatie van de Nederlandse minister-president en het paleis verzorgt.

De RVD liet aan het tijdschrift weten dat de daling terecht is. "Wat betreft het door u genoemde vermogen van 800 miljoen euro, zal iedere aanpassing naar beneden de schatting dichter naar de werkelijkheid brengen”, aldus de veiligheidsdienst.

Door de financiële crisis heeft de Quote 500 dit keer liefst 317 dalers. Dirk Scheringa, oprichter van de DSB Bank, is er op het laatste moment uitgegooid door het faillissement van zijn bank. Net als vorig jaar voert de familie Brenninkmeijer (C&A) de lijst aan.

lees ook