Schatbewaarders van de Eerste Wereldoorlog

11 november - Ketnet - Karrewiet - 18 uur

De drie broers Butaye uit Langemark, respectievelijk 22, 18 en 12 jaar oud, delen hun passie en interesse voor de Eerste Wereldoorlog. Niet verrassend als je weet dat Stijn, Karel en Jonas opgroeien op een plaats waar een authentieke bunker uit de Eerste Wereldoorlog staat, er jaarlijks een schat aan oorlogsattributen gevonden wordt en obusputten het landschap tekenen.

Op de ouderlijke boerderij “Pondfarm"richtten ze samen met deze vondsten een museum in en ontwierpen een website rond wat er allemaal te zien valt. “Pondfarm” is de naam die de Britten tijdens de oorlog gaven aan deze voor het front strategisch gelegen hoeve. Tijdens de oorlog kwam de boerderij opeenvolgend in handen van het geallieerde en het Duitse kamp.

De sporen hiervan zijn tot op de dag van vandaag terug te vinden op “Pondfarm”. Een uniek portret van deze jonge en gedreven schatbewaarders van een stukje erfgoed uit de Eerste Wereldoorlog krijg je te zien in Karrewiet op 11 november.

lees ook