"De nieuwe moet tegen een stootje kunnen"

Na het vertrek van Geike Arnaert is Hooverphonic nog altijd op zoek naar een nieuwe zangeres. "Al moet ik vijf jaar wachten: ik ga alleen maar door met Hooverphonic als ik de juiste vind", zegt frontman Alex Callier.

Heel wat mensen voelen zich geroepen om deel uit te maken van de succesvolle Belgische groep. Callier kreeg honderden mails van kandidaten van overal ter wereld. "Je kunt het zo gek niet bedenken", zegt hij.

Op zaterdag 14 november is er een open auditie in de AB. "Het nieuwe bandlid móet geen vrouw zijn", zegt Callier. "Maar als het een man is, moet hij wel geniaal zijn".

Ook aan een zangeres stelt hij hoge eisen. Niet alleen moet ze  een opvallende verschijning zijn, ook moet ze sterk in haar schoenen staan. "De pers zal klaarstaan om de nieuweling af te schieten, dus het moet iemand zijn die tegen een stootje kan".