"Gewoon in het leven, wild in het werk"

De Amerikaanse singer-songwriter Melody Gardot heeft gisteren een concert gegeven in het Koninklijk Circus in Brussel. De 24-jarige zangeres is een groot nieuw talent in de muziek.

"Wees regelmatig en gewoon in je alledaagse leven, zoals een bourgeois. Zo kan je wild en origineel uit de hoek komen in je werk. Daar hou ik van en zo moet dat zijn", citeert Melody Gardot een van haar favoriete schrijvers, Gustave Flaubert.

De zangeres begon te zingen toen ze op haar 19e herstelde na een zwaar verkeersongeval. "Toen ik niet kon praten of iets onthouden, leerde ik opnieuw muziek maken", aldus Gardot.

De muziektherapie heeft Meloday Gardot geen windeieren gelegd. De revalidatie verliep voorspoedig en haar ontwikkeling als zangeres mondde uit in een internationale carrière. Ze heeft intussen drie albums uitgebracht en stond al op het podium van Gent Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival in Nederland.